Afvalcontainer huren? De beste kies je op afvalcontainergids.nl!


Wachtwoord vergeten?

Hout container huren? Overzicht houtafval containers

Voor een efficiënte afvoer van uw houtafval kiest u, afhankelijk van de hoeveelheid houtafval, voor een afzetcontainer van drie kuub, zes kuub of zelfs tien kuub inhoud. U kunt uw container huren voor een bepaalde tijd van enkele dagen tot een maand. Hieronder ziet u een overzicht van geschikte hout containers, gesorteerd op prijs. Eventueel kunt u aan de linkerkant verfijnen op het gewenste formaat container, de huurperiode en andere opties.

Meer informatie over hout container verhuur

Houtafval is er in drie verschillende houtafval fracties. In de praktijk worden A-houtafval, B-houtafval en C-houtafval onderscheiden. A-houtafval betreft ongelakte en ongeverfde houtafvalsoorten zoals bijvoorbeeld pallethoutafval. B-houtafval betreft gelakte en geverfde soorten houtafval zoals bijvoorbeeld deuren en spaanplaatafval. C-houtafval bestaat bijvoorbeeld uit bielzen. Het verdient voorkeur om goed aan te geven bij uw afvalinzamelaar om welke houw-afvalsoort het precies gaat. Zowel voor de afvalinzamelaar als voor u om achteraf (financiële) verrassingen te voorkomen.

Huur een houtafvalcontainer en uw afval wordt vaak weer hergebruikt!

Voor houtafval geldt dat er sprake is van een vrijwel 100 procent mogelijkheid voor recycling. Nadat uw houtafval in een container is afgevoerd door een afvalinzamelbedrijf, wordt uw houtafval naar een recyclinginstallatie gebracht. In deze installatie wordt uw houtafval gesorteerd en even later geshredderd tot kleine delen. Op deze manier kan uw houtafval handiger en efficiënter worden gerecyled. Voorbeelden zijn het toepassen van houtsnippers in spaanplaat en de verbranding van houtsnippers als energiedrager.