www.afvalcontainergids.nl


Container voor sloop- en bouwafval huren? Overzicht bouwafvalcontainers

Voor een efficiënte afvoer van uw bouw- en sloopafval kiest u, afhankelijk van de hoeveelheid puinafval, voor een afzetcontainer van drie kuub, zes kuub of zelfs tien kuub inhoud. U kunt uw container huren voor een bepaalde tijd van enkele dagen tot een maand. Hieronder ziet u een overzicht van geschikte bouwafvalcontainers, gesorteerd op prijs. Eventueel kunt u aan de linkerkant verfijnen op het gewenste formaat container, de huurperiode en andere opties.

Meer informatie over sloop- en bouwafvalcontainer verhuur

Bij zowel nieuwbouw als verbouw of sloop komt er bouw- en sloopafval vrij. Vanzelfsprekend is de grootte van de bouw bepalend voor de hoeveelheid van het bouwafval of sloopafval. Bouw- en sloopafval is een verzamelnaam voor alle vrijkomende (rest-)afvalstromen op de bouw en sloopprojecten. Het vormt daarmee een gemengde afvalstroom. In de praktijk wordt er een verschil gemaakt door afvalinzamelbedrijven tussen licht en zwaar bouw- en sloopafval.

Huur een bouw- of sloopafvalcontainer en uw afval wordt weer hergebruikt!

Ook voor bouw- en sloopafval geldt dat er sprake is van een vrijwel 100 procent mogelijkheid voor recycling. Nadat uw bouw- en sloopafval in een container is afgevoerd door een afvalinzamelbedrijf, wordt het naar een recyclinginstallatie gebracht. In deze installatie wordt uw afval gesorteerd naar de diverse restfracties. Zo komt houtafval bij houtafval, folie-afval bij folie-afval en puinafval bij puinafval. Op deze manier kan uw bouw- en sloopafval handiger en efficiënter worden gerecyled.